Сега четете
Велик Григор Димитров!

Велик Григор Димитров!

1121580_375_282_4x3
Григор Димитров сн. Булфото

Да, той го направи ! Спечели втора титла от турнир на ATP и накара милиони българи да се чувстват горди. Смело мога да кажа ,че Гришо не само прославя България но той е и един от малкото ни
поводи за радост. Григор показа, че вече не отстъпва по нищо на големите и самият той вече е истински голям. Сега остава само да се надяваме и да стискаме палци да спечели и турнир от Големия Шлем ,
защото го заслужава.

Григор Димитров триумфира с титлата от турнира в Акапулко, надигравайки Кевин Андерсън от ЮАР с 2:1 сета (7:6, 3:6, 7:6)

По този начин той си осигури 500 точки за световната ранглиста, както и 316 400 щатски долара от наградния фонд. Официално вече със спечелените точки Димитров стигна до рекордното за него 16-то място в света.Гришо има актив от 2130 точки в класацията на АТР, в която се изкачва с шест места. Това е най-добро класиране в историята на български тенисист. Това е и втора титла в кариерата му от турнир на ATP.

Григор Димитров е роден на 16 май 1991 г. в град Хасково.Роден е в спортно семейство.Баща му е професионален треньор по тенис и негов треньор от малък,а майка му е бивша волейболистка.Наскоро към екипа на Григор се присъедини и един от най-уважаваните треньори в лицето на Роджър Рашийд.От както е негов наставник, Григор е изиграл общо 7 турнира, от които е спечелил 2 и има 20 победи и 5 загуби. Под ръководството на Рашийд се вижда ,че Григор вече показва завидна психическа и физическа  издържливост , която преди му липсваше и в това отношение е израстнал много.

Сега му предстои ново предизвикателство,турнира на твърди кортове в Индиън Уелс. Григор Димитров ще срещне Робин Хаазе (Холандия) или квалификант в първия си мач .Най-добрият български тенисист е поставен под №15 в основната схема и като такъв ще започне участието си в надпреварата директно от втори кръг.

Вижте и

Успех Гришо ! Всички ти стискаме палци.

Автор: Георги Младенов

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре