Сега четете
Чудесата грабнаха големия приз в Албена

Чудесата грабнаха големия приз в Албена

img_169037Главният редактор на в. „Стандарт“ Славка Бозукова получи поредната – този път почетна – награда Crossing Cultures (б.а. пресичащи се култури) за националната кампания „Чудесата на България“. Това стана на финалната церемония на легендарния фестивал „Медиамикс 2014“ в курорта Албена. 20-ото юбилейно издание на най-големия медиен форум у нас отличи емблематични личности и знакови постижения за изминалите две десетилетия в неговата история.
„Тази награда е чест както за мен, така и за целия екип на в. „Стандарт“.

Чудесата са може би единственото, което ни обединява като народ, като нация. Чудесата са опорните точки за националното ни самочувствие. Лошото е, че българите се гордеем със своето минало и в същото време като че ли се срамуваме от настоящето. Затова бих искала в бъдеще да се гордеем с нови истински чудеса, а не с римеик на сегашни чудесии каза главният редактор на „Стандарт“ при получаването на престижната награда. Приза й връчи генералният директор на БНТ Вяра Анкова, която анонсира, че през новия сезон стартира общ проект и телевизионен формат „Чудесата на България“.

Националната телевизия също има юбилей празнува 55 г. от създаването си. „Стандарт“ спечели награда за кампанията още през 2012 г. на феста в Албена. Тогава „Златното чадърче“ бе връчено от домакините на форума като награда за медия, която не само подкрепя туристическия бранш, но работи за рекламирането на България пред света и за подобряване на имиджа й.

„Почетните награди на юбилейното издание са за тези, които остават в медийната история на
България“, каза директорът на „Медиамикс“ 2014 Петър Димитров. „Баща ми би се чувствал горд, че в родината си все още е признат и честван“, каза дъщерята на големия български публицист, радиожурналист, режисьор и сценарист Петър Увелиев – Мила Рув.

Тя пристигна от Лондон за да получи почетната му награда за цялостен принос в развитието на медиите. Призът се дава в навечерието на 100-годишнината от рождението му, която се навършва на 12 януари 2015 г. Честта да връчи наградата резонно се падна на създателя на медийния фестивал Георги Кузмов.

По време на галацеремонията се завъртяха видеоклипове, запечатали най-красивите и забавни моменти от 20-годишната история на форума и. разбира се, от съпътстващите партита. Юбилейното издание съвпадна с 45-годишнината от създаването на „Албена“, което удвои празничната енергия. С почетни награди бяха отличени още „Военен тв канал“ – за рестарт на медия, СМЕ – за умна инвестиция, информационна агенция „Зов“ на „Враца нюз“, което показа, че не оставят недооценени и локалните медии.

Вижте и

Любимият бг сериал „Под прикритие“ на юбиляра БНТ грабна наградата за най-продавана и награждавана тв продукция. С цитата на Оскар Уайлд: В живота имам най-прости вкусове

Задоволявам се с най-доброто адвокат Стамен Янев връчи грамотата на Вяра Анкова, която каза, че вътрешната конкуренция – „Четвърта власт“. върви успешно по стъпките на сериала призьор. С награди за най-висок рейтинг и най-дълго съществуващо радиопредаване бе отличено БНР. което също е юбиляр и тази година празнува 80и рожден ден. За отпускане при толкова много отличия Георги Кузмов връчи бутилка хубаво уиски на генералния му директор Радослав Янкулов. Нова тв, която става на юбилейните 20 г., взе наградата за първа частна телевизия, получила национален ефир, a bTV – за най-голям рейтинг. Официалната церемония по награждаването на медийното войнство завърши с пищна заря над морето.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ
– Цялостен принос в развитието намедиите – Петър Увалиев
– Crossing Cultures – СЛАВКА БОЗУКОВА, В. „СТАНДАРТ“ – Рестарт на медия – ВТК
– Smart Investor – СМЕ – Специализирана медия „Медицински дайджест“
– Радио с най-висок рейтинг – „Хоризонт“ на БНР
– Първо частно национално радио – Радио FM
– Най-дълго в радиоефир Радиотеатър
– Първа частна телевизия, получила национален ефир Нова тв
– Телевизия с най-висок рейтинг – bTV – Най-продавана и награждавана тв продукция – „Под прикритие“
– Първа уеб медия – Нетинфо и dir.bg
– Най-сваляна медия апликация – sportal.bg
– Най-посещаван портал dir.bг

Чудесата грабнаха големия приз в Албена | „Стандарт“ и БНТ започват общ проект за светините на България | 09.06.2014 00:01 | Стандарт | стр. 15 | Кръстина МАРИНОВА

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре