Сега четете
Татяна Йотова, журналистически клуб "Остро перо": За мен истината е в извънкласните занимания

Татяна Йотова, журналистически клуб "Остро перо": За мен истината е в извънкласните занимания

iotovaКак се зароди идеята за журналистически кръжок 0 СОУ „Христо Ботев“?

За мен работата извън часовете е истинската в живота на един учител. Освен, че съм ръководител на детска театрална студия съм и организатор и ръководител на клуб млад журналист. Всичко всъщност започна преди три години, когато стартира проект на министерството на образованието и науката и нашият клуб се зароди по този повод. В началото бяха включени деца от пети клас. Към днешна дата деца от седми клас също взимат участие, събираме се и обсъждаме различни теми свързани с журналистиката като четвърта власт.

Нашият творчески продукт е вестник „Остро перо“. Идеята ни хрумна като един завършек на нашата едногодишна работа. Вестникът излиза веднъж годишно, просто защото така е изградена работата ни. В нашия вестник можете да четете за всичко, което вълнува учениците, разбира се имаме и интервю с директора на СОУ „Христо Ботев“, но наблягаме по-скоро на творчеството на децата от клуба.

Разбира се пишем материали и за различни събития, но най-много заложихме на стихотворенията на нашите ученици в рубриката „Генгерчета“, а именно Генгерчета, заради специалното растение Генгер, което вирее само в Айтоския Балкан. За нас е постижение, че още първата година, когато създадохме клуб „Остро перо“ изпратения екземпляр от нашия вестник, който сами си макетирахме с учениците, спечели награда в Русе на националния конкурс за журналистика и ученическо творчество награда за дебют. Това ни даде стимул за следващите броеве.

Колко деца взимат дейно участие в журналистическия клуб?

Участие взимат общо 9 деца от седмите класове. Те пишат с много любов и ентусиазъм. Не мога да отделя ученик, който да изпъква повече от останалите. Всички пишат много добре и имат дарба и нюх към словото, но Виктория от 7 а клас е много добра, също така и Борислава от 7 а клас. Те двете имат доста интересни идеи и на двете им се отдава да пишат. От момчетата изпъква Красен от 7 клас, той също така беше и наш фотограф.

Вие лично сигурно сте забелязали, че някой от участниците в журналистическия клуб изпъкват повече и имат заложби за бъдещ журналист?

Вижте и

Още мисля че е рано да кажа какви са техните мечти и стремежи. Виждам Виктория и Борислава, като деца, на който в бъдеще професията журналист ще им се отдава, но те сами ще преценят за в бъдеще.

Татяна Йотова ръководител на журналистически клуб „Остро перо“ към СОУ „Христо Ботев“ град Айтос: За мен истината е в извънкласните занимания   01.07.2014 , Любословие по Бургас днес и утре стр. 11 |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре