Сега четете
НОРМАЛНОТО В БЪЛГАРИЯ Е НЕНОРМАЛНО НАВСЯКЪДЕ

НОРМАЛНОТО В БЪЛГАРИЯ Е НЕНОРМАЛНО НАВСЯКЪДЕ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAАвтор: Димитрина Пандурова

Падна – първият сняг! Не правителството! Не и властта! Въпреки че това е много по-важно…

Надали има другадържава, в която едно очаквано метеорологично събитие, да е от такава значимост  равносилна на раждането на царска особа. Не го сравнявам с политически събития и личности, защото те само могат да си мечтаят за подобна завидна сензация!

Колко е абсурдно само – изсекоха България, а няма кой да почисти дърветата по шосетата, които затрупаха пътищата следствие на шепа сняг…

Шегата настрана! Не е смешно, още повече, че има и жертви – отново! За кой ли път тази година! Убиват ни! Хора умират като животни, че дори и още по-лошо, защото пак навсякъде другаде е наказуемо нехуманното отношение към животинския вид. За човешкия да не говорим!

Убиват ни с лоши пътища, с неподдържани язовири, с кофти храна, с ненавременна медицинска помощ… и с какво ли още не! И си траем… Защо ли?!? Как е възможно да имаме най-много неправителствени организации на глава от населението и нито една от тях да не си влезе в ролята – да защитава правата, да съди! Ако бях юрист – доброволно щях да завеждам всяка една секунда дело – срещу всичко! Срещу задръстванията – това е въпрос на добра организация и мъничко мозък! Срещу дупките по пътищата – мога ли да попитам къде отиват моите и вашите пари от винетки? Защо след като лани нямаше сняг, сега пътищата бяха в катастрофично положение? Защо за кой ли път нямаше никаква връзка с 112? И не ме интерисува временен ли бил министърът или не!

Десетки хора бедстваха в почивна събота! Аз бях една от тях! И причината е в нас, да знам! Защото сме се оставили по течението, а то… ни отвява в канавката, в потопа!

Ако имах възможност – първият, който щях да изправя на съдебната скамейка щеше да е областният управител на София – за нанесени морални и всякакви вреди върху мен и върху семейството ми с ужаса, който преживях от съботния сняг…

Трябва да си пълен изрод да оставиш хората да бедстват по пътищата, защото не си разпоредил почистване…

Съд до дупка…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вижте и

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

*Публикуваните снимки са от пътя Вакарел-Белица

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре