Сега четете
Лекарите, на които вярваме. Храната враг или приятел ни е?

Лекарите, на които вярваме. Храната враг или приятел ни е?

fruits1Д-р Емилова смята, че добър лекар  е когато съветва пациентите си нещо и те го направят, когато съчетаваме всичко което медицината е открила и съчетано с природните продукти, хората са убедени. Проф.Петрова смята, че има различни схващания с д-р Емилова. Храненето и диететиката е основано на научни изследвания, смята тя. Всичко което се цитира по отношение проблемите на българите са резултат на нашето проучване. Българите са болен народ, казва проф.Петрова.  Българите обичат много да ядат зеленчуци, вегетарианска диета. Три пъти по-малко консумираме пресни плодове и зеленчуци. Д-р Емилова казва, че когато човек е болен цялата енергия му се изразходва за изчистване на организма.

Нямаме противоречие с проф.Петрова, искаме българите да са все по-здрави. Когато сме на плодове, билков чай и мед имаме шанс да загърбим болестите и да намалим, смята тя. Всеки пациент ще намери най-доброто за него, независимо от различията. В храненето има проблем, от ранна възраст децата трябва да се учат, родителите трябва да са ограмотени. Децата да ядат по-натурална храна, да няма химикали. В България все още могат да се намерят такива храни. Проф.Петрова не е съгласна, че децата трябва да ядат плодове и чай за закуска. Закуската да не бъде претоварена, да вечерят към 19 часа, смята проф.Петрова. За млякото ние се различаваме с д-р Емилова. Проф.Петрова казва, че д-р Емилова няма познания за млякото. Киселото мляко е по-добро, смятат и двете в студиото.

За месото, проф.Петрова е за намаляване консумацията на месо и месни продукти. Доказан е риска по отношение на високата консумация на тези храни, по отношение на раковите заболявания. Д-р Емилова препоръчва един път седмица животинска храна. Има също много растителни храни, които съдържат желязо, има много вегетарианци, на които нищо не им липсва, добавя Емилова. Децата трябва да ядат месо, смята проф.Петрова.

Има храни, които съдържат всички аминокиселини – елда, киноа и други, казва д-р Емилова. Пет продукта на пазара, които се използват и са вредни за деца и възрастни, проф.Петрова казва, че сухите супи, месните продукти, колбасите, за децата не ги препоръчва. Колкото по-натурална една храна, толкова е по-здравословна, допълва проф.Петрова. Най-добрите храни са зелените листа – зеле, броколи, брюкселското зеле, плодовете, пипер, червената пиперка изключително много е полезна, смята д-р Емилова.

Вижте и

bTV, „Тази събота”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре