Сега четете
Клубът на писателките с първо участие в чужбина

Клубът на писателките с първо участие в чужбина

penВ Париж бе първото представяне на Клуба на българските писателки в чужбина. Леа Коен, Амелия Личева и Милена Фучеджиева излязоха пред около 60 свои читатели в салон на българското посолство във френската столица. Участието им бе част от съпътстващата програма на изложбата „Епопея на тракийските царе“ в Лувъра.

Гостенките бяха представени от посланика ни във Франция Ангел Чолаков, който отправи покана към Клуба гостуванията им да се превърнат в регулярни събития, пише „Площад Славейков“.
Посланикът ни във Франция Ангел Чолаков пожела срещите с Клуба на писателките в Париж да станат регулярни.

Леа Коен, Милена Фучеджиева и Амелия Личева прочетоха откъси от свои книги. Коен беше избрала тематичен откъс за живота в посолството от своя роман „Сбогом, Брюксел“ и даде повод на посланик

Чолаков да сподели спомени от работата си в Белгия. Милена Фучеджиева прочете епизода със запознанството на Маруся и Стефан от романа си „Сексът и комунизмът“. А Амелия Личева предизвика овации със строфи от стихосбирката си „Трябва да се види“. Към триото се присъедини Моник Прюне, която прочете на френски разказ от Светлана Дичева, който също е сред основателките на възстановения Клуб на писателките.

Вижте и

Милена Фучеджиева прочете откъс от романа си „Сексът и комунизмът“, а Леа Коен – от „Сбогом, Брюксел“.

Мнозина от публиката настояха дамите да се включат в Салона на книгата в Париж през 2016 г., за да могат повече хора във Франция да се запознаят с българските култура и литература.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре