Журналист: Цветан Василев се страхува за живота си

zx450y250_1356803С абсурдна показност цялата държавата застана зад временните синдици, но никой не каза как тези синдици ще определят сделките, които ще предложат на съда да ги разваля, и по какъв критерий. Зад тази показност да не допуснем разграбването на активите на КТБ стои онова, което не виждаме – подгортовка за преразпределението на остатъците от империята КТБ. Това каза пред БНР Петя Владимирова от новинарския сайт „Дневник“.

По повод интервюто на банкера Цветан Василев за „Гласове“ тя коментира:Интервюто се появява сега, защото в последните 2 седмици се извършиха извънредни действия на институциите и на висшата държавна власт. С безпрецедентен консенсус се приеха в рамките само на една седмица извънредни поправки и то с обратна сила в два закона. Единият, Законът за банковата несъстоятелност, за да се вкарат временните синдици и в Закона за ГПК и НПК, за да се възстановят и разширят правомощия на прокуратурата и конкретно да се дадат правомощия на главния прокурор.

Те се правят в паническо бързане, за да се възпрат определени сделки.Цветан Василев се страхува за живота си, смята Владимирова.В интервюто на Цветан Василев за първи път се споменават имена, числа, фирми, нотариуси и документите, заверени при тях. В него той казва, че при двама нотариуси от различни държави са депозирани сведения, които, ако нещо му се случи, ще се появят в публичното пространство.

Това издава страха на Василев за живота му, ако всичко това е вярно.Според нея, причината за проблемитв в КТБ е разривът в отншенията между Василев и Делян Пеевски.КТБ беше банка на властта. От нея са се ползвали всички. Лично управителят на БНБ Иван Искров даде на Василев титлата „Банкер на годината“. Той и Делян Пеевски бяха икономически съюзници. Когато обаче влязоха в икономически двубой, започна проблемът.

Вижте и

Банката нямаше да бъде разрушена, ако не се бяха скарали двамата икономически субекти.Тя допуска, че е вярно твърдението, че проблемите на банката започват след отказ на Василев да прехвърли дялове на фирми на към Пеевски безвъзмездно.За съжаление, този модел на „търговско-политически оборот“ беляза прехода, макар и само медиите да сме писали за това. Грешката на системата е в институциите. Не е имало регулаторна система, която да спре разрастването на банката по нереден начин.

Дата: 30.03.2015 21:27
Източник: www.cross.bg
Автор: Агенция КРОСС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре