Сега четете
Журналистически разследвания търсят причините за трагедията в Аспарухово

Журналистически разследвания търсят причините за трагедията в Аспарухово

otkrito2Шокиращи кадри от наводнението в предаванията „В кадър ” и „Открито”

В две свои предавания Българската национална телевизия ще търси причините за трагедията във варненския квартал „Аспарухово“.

“Наводненията: престъпление без наказание“ – така се нарича документалният филм на Иво Никодомов, който ще бъде излъчен в рубриката „В кадър“ в понеделник /14 юли/ от 22 часа по БНТ1.

Разследването търси причините, поради които един обилен дъжд се превърна в опустошително и смъртоносно бедствие, отнело 13 човешки живота и разрушило един варненски квартал.

Филмът ще покаже уникални кадри от „Аспарухово“ и ще припомни и другите смъртоносни наводнения от последните години – в Елин Пелин, Цар Калоян и Бисер. Зрителите ще се убедят, че има много общи неща между тях: зле поддържана и недовършена инфраструктура, неясни собственици на микроязовири, криминално изсечени гори, затлачени от природата и хората дерета.

„Изводът е ясен – безотговорност на институциите, липса на виновни или размита вина, заради които хората губят за секунди домовете си, градени с десетилетия. България е държава, където нищоправенето е възможно.“ – това каза авторът на филма Иво Никодимов.

Шокиращи снимки на квартал „Аспарухово“, направени от въздуха ще покаже във вторник /15 юли/ предаването „Открито“ с Валя Ахчиева. Кадрите са направени над военното поделение „Бункера“ и показват какво има в дерето-убиец, в частта, минаваща през имота на Министерство на отбраната. Тези снимки ще тласнат разследването на компетентните органи в нова посока.

Вижте и

v kadur v kadur2

„Изпратихме вече снимковия материал на Военно-окръжна прокуратура–Сливен, която по компетентност трябва да води разследването във военното поделение „Бункера“ и потопа в квартал „Аспарухово“. Настояваме военната прокуратура да поиска експертиза на това място в дълбокия ров.“ – уточни разследващият журналист на националната телевизия Валя Ахчиева.

Зрителите ще научат подробонстите във вторник в предаването „Открито“, което започва точно в 22 часа по БНТ1.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре