Сега четете
Дъщерята на Борис Немцов преминава в" Дойче веле"

Дъщерята на Борис Немцов преминава в" Дойче веле"

150306154016-pkg-chance-nemtsov-daughter-00002101-large-169Дъщерята на убития през февруари в центъра на Москва политик Борис Немцов Жана Немцова е минала през строгата цедка на Deutsche Welle (DW) и от август ще се труди като репортер в екипа на руската редакция на медията в Бон.

Жана вече е натрупала стаж като журналист в родината си.

След дипломирането си в МГИМО във факултета за международни икономически отношения щерката от първия брак на Немцов започва като репортер и водеща на предаване в първия в страната бизнес тв канал – РБК. Тя обаче беше разколебана в намерението си след убийството на баща си да остане в Русия и да съдейства за разследването на престъплението.

В интервю за DW тя споделя, че както много други се съмнява, че се води нормално следствие, защото липсва политическа воля за това. След като в родината си Жана е получавала редовно заплахи, а така също й е бил оказван и натиск да не се занимава активно с хода на разследването на убийството на баща й, тя е решила да напусне страната.

DW е първата медия, която веднага е предложила на Жана Немцова да работи и да живее в Германия, където ще е вън от опасност. „Радостен съм, че Жана ще работи за нас – е заявил за сайта на медията генералният директор на германската медийна компания Петер Лимбург. – Нейната откровена гражданска позиция и популярност ще са много полезни за бъдещата успешна работа на нашата руска редакция.“

В новата си работа дъщерята на Немцов вижда възможност да използва своя натрупан журналистически опит, което не е могла да върши в Русия. „За много хора в родината ми Deutsche Welle е един от малкото достоверни източници на информация и аз съм радостна, че ще работя в руската редакция на медията“, казва Жана.

Вижте и

DW е германска държавна теле- и радио компания, която преди всичко предава за чужбина. В руската й редакция се трудят около 50 щатни и нещатни журналисти.

Новото попълнение Жана Немцова освен журн&тист е и активен общественик. Наскоро в Полша тя прие наградата Freedom Award, връчена посмъртно на баща й. По време на церемонията тя обяви, че създава фондация на негово име.

Дата: 29.07.2015 00:01
Източник: Земя – стр. 16

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре