Сега четете
Георги Тошев снима Кустурица като „балкански хулиган

Георги Тошев снима Кустурица като „балкански хулиган

Георги Тошев
Документалният филм „Кустурица. Балкански хулиган“ на журналиста Георги Тошев и режисьора Явор Веселинов откри 24 -о издание на престижния кинофестивал в рамките на „франкофония 2015 в Париж“. Героят на лентата Емир Кустурица (вдясно на снимката, с автора) изпрати писмо до зрителите, в което извинява отсъствието си с довършването на нов филм.

В лентата участва и италианската звезда Моника Белучи, която се очаква да блесне и в новия филм от поредицата за Джеймс Бонд „Спектър“, „филмът за Кустурица се радва на успех по света, но съм радостен да го покажа в Париж, града, който Емир определя като „свое място“, сподели Георги Тошев, филмът му е единственият документален, реализиран със съгласието на Кустурица. Лентата вече има „Гран при“ от фестивал за документални ленти в Румъния.,

Три документални филма и книга успя да завърши през миналата година, наред с текущите си задачи, Георги Тошев. Миналата година  в НДК бяха показани неговите филми за АББА (“АББА P.S“), за Татяна Лолова (“Портрет на една дама“) и за Богдана Карадочева („Париж на Богдана Карадочева“).
2015-та започна  също активно и успешно за Георги. На 9 януари в столичен клуб от 20.00 часа предстои купон, вдъхновен от музиката и стила на 70-те години, на който ще бъде представена книгата-албум, посветена на АББА.

Вижте и

За работата си със своите герои и с партньорите си Георги Тошев казва: Мен лично ме вдъхновява доверието, което получавам. Недоверието ме прибира, свива. По нещо чувствителните хора си приличаме – когато ти дадат доверие, ти даваш всичко от себе си, за да го оправдаеш.Някои казват – колкото повече недоверие, толкова повече амбиция. Не! Така не става, още повече в областта на културата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре