Сега четете
Ал Пачино и Уди Альн на киномания

Ал Пачино и Уди Альн на киномания

1497966_648199038620715_8641258476391815014_oХитове на тазгодишната „Киномания“, която се открива на 13 ноември в зала 1 на НДК, ще са най-новите филми на Ал Пачино и Уди Алън.

Родните зрители ще могат да видят „Магия в полунощ,, на Алън Стюарт Кьонигсберг, както е истинското име на Уди Алън. В главните роли се изявяват актьорите Колин Фърт и Ема Стоун. Лентата „Мангелхорн“ с Ал Пачино също е включена в програмата на филмовия фест. Драмата на Пол Логън беше номинирана за „Златен лъв“ във Венеция. Родните киномани най-вероятно ще успеят да зърнат звездата от „Серпико,, и на живо. В артгидлията у нас упорито се говори, че Пачино е избрал да снима новия си филм в България и щял да пристигне точно за старта на киноманията.

Оскар

На тазгодишното 28-о поред издание на кинофеста, което ще продължи до 30 ноември, зрителите ще могат да гледат ленти с големи шансове да бъдат номинирани за „Оскар“. Сред тях е голямото попадение от Торонто – „Игра на кодове“, с Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли. Филмът разказва истинската история на математика Алън Тюринг, който разбива кода на нацистит е и машината „Енигма“ през Втората световна война. Скоро след това обаче той става неудобен в родината си заради хомосексуалната си ориентация. Официалната премиера на „Игра на кодове“ в България е планирана за 2 януари, но гостите на „Киномания“ ще могат да видят филма още през ноември. Киноманите ще видят и Майстор готвач“ с Дъстин Хофман и Скарлет Йохансон, както и най-новия филм на Андрей Кончаловски – „Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицицин“, който също се състезаваше за голямата награда във Венеция и спечели „Сребърен лъв“ за режисура.

Фестът ще покаже и поредицата от късометражни ленти „Рио, обичам те“, която съчетава творби на
12 големи режисьори, сред които Паоло Сорентино и създателят на „Ледена епоха“ Карлос Салданя. Няма да липсват и български заглавия. „Потъването на Созопол“, дело на Костадин Банев, ще открие форума.

Отстъпки

Вижте и

Билетите за „Киномания“ вече са в продажба и вървят по 10 и 12 лв. За пенсионери и учащи се по 8 лева. Специални отстъпки дават възможност да се видят 20 филма за 140 лв. Предвидени са няколко пакетни цени, които осигуряват до 50% по-ниска стойност на билета. Те ще се продават до седмица преди началото на фестивала.

Любословие, 18.10.2014 по в. Телеграф и официална страница на „Киномания“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре