Сега четете
Австралия влиза в „Евровизия"

Австралия влиза в „Евровизия"

5e_2q6b2iОрганизаторите на „Евровизия“ поканиха Австралия да вземе участие в музикалната надпревара по повод 60-годишнината на певческия конкурс, съобщи в. „Гардиън“. Страната ще участва само веднъж в състезанието, освен ако не го спечели. С решението да се покани държава, която географски не е част от Европа, организаторите търсели начин да поставят конкурса на „ново глобално равнище“. Сидни има срок до 16 март да реши кой да бъде представителят в музикалната надпревара.

„Целта на „Евровизия“ е да сплотява държавите въпреки различията, музиката и културата им. Ако Австралия остане извън най-голямото парти в света по случай нашата годишнина, това ще е голям пропуск за всички. Участието й е нашият начин да кажем: „Нека отпразнуваме вълнуващото събитие заедно!“, отбелязва изпълнителният директор на конкурса Джон Ола Санд.
Организаторите разкриват, че се спрели именно на Австралия, тъй като там шоуто отдавна има почитатели, а само миналата година то е гледано от над 3 милиона зрители.

Въпреки че страната ще участва директно на големия финал, жителите й все пак ще могат да гласуват и на полуфинала.

Участието на държава, която не е част от Европа, на музикалното състезание не е прецедент. През 1973 и 1980 г. Израел и Мароко също се включват в конкурса.

Вижте и

Дата: 12.02.2015 01:06  Източник: Любословие/Преса – стр. 30

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре